PROXECTO MEDIOAMBIENTAL:
ESTUDIO DE ÁRBORES DE RIBEIRA
AO LONGO DAS ESTACIÓNS DO ANO
5º B do CEIP JULIO GURRIARÁN DE O BARCO. CURSO 2012-13
1. O VERÁN
Escoitando as explicacións de Ana Rojo (Técnico Forestal)
Tomando notas no campo, para o traballo posterior.
Examinando as árbores.
De volta ao colexio.
2. O OUTONO
As árbores cambian de cor, e perden as súas follas.
Recollemos mostras sobre o terreo.
As follas forman unha alfombra sobre o chan.
Centramos o noso traballo no estudio de seis árbores: Salix Atrocinera (Salgueiro - Sauce), Alnus glutinosa (Ameneiro - Aliso), Betula Alba (Bidueiro - Abedul), Populus Nigra (Chopo negro - Chopo), Populus Alba (Chopo branco - Álamo), Fraxinus Excelsior (Freixo - Fresno).
Un bidueiro coa súa caracteristica cortiza branca e follas con forma de corazón.
3. O INVERNO
Xa temos que saír máis abrigados.
As nosas árbores xa están espidas.
Palpamos as súas cortizas, para ver as diferencias entre elas.
O río Sil acompañanos co seu rumor.
As saídas tamén serven para unir ao grupo.
¿Cantos anos tiña a árbore?
Poñemos en común as nosas experiencias.
A través das estacións, nosotros tamén somos un tren que avanza
4. A PRIMAVERA
Preparados para a saída da nosa ansiada primavera.
Chegamos aos paneis de fauna e flora que fixeron otros alumnos do noso colexio .
Vista do río dende a nova pasarela de Viloira.
Posando ao lado dunha curiosa árbore no xardín da Casa Grande de Viloira.
Aproveitamos para limpar a pintada do mural.
A vestimenta denota a estación na que nos atopamos.
Observamos os primeiros brotes da primavera nun salgueiro.
É máis fácil recoñecer e identificar as árbores coas follas.
Xuntos ao lado dun vidueiro.
O maxestuoso chopo
As cuantiosas choivas fan que os salgueiros parezan estar no medio do río.
E una vez máis o noso ameneiro.
SAÍDA O 30 DE MAIO Á RAÑA E O SALGUEIRAL
Vertidos de escombros na Raña
Descubrimos a que debe a Área Recreativa do Salgueiral o seu nome, á gran cantidade e variedade de salgueiros que se atopan nela. Vimos un esquío trepando por unha árbore.
No hay comentarios:
Publicar un comentario